VDG Real Estate ontwikkelt VDG Warehouse Schiphol Trade Park: 13.500 m² verhuurd aan Fast Forward Freight

19

OKTOBER 2020

VDG Warehouse Schiphol: een groen, modern warehouse van ruim 23.000 m² dat als entreegebouw een ware blikvanger voor Schiphol Trade Park zal zijn. Fast Forward Freight zal 13.500 m² van deze hoogwaardige ontwikkeling in gebruik gaan nemen, de overige 9.500 m² zijn nog beschikbaar voor verhuur. Een belangrijk uitgangspunt bij deze ontwikkeling is om met de toevoeging van dit gebouw meer ruimte te creëren voor ecologie dan wanneer dit kavel onderdeel blijft uitmaken van het polderlandschap.

Fast Forward Freight

Fast Forward Freight sluit een huurovereenkomst voor 10.250 m² warehouse, 750 m² mezzanine, 2.500 m² kantoor en twaalf loading docks. Om te vergaderen, lunchen of ontspannen kunnen werknemers gebruikmaken van de moderne groene daktuin van 320 m². Het bedrijf biedt wereldwijd de beste logistieke oplossingen over zee, weg en door de lucht. Op de nieuwe locatie zal geprofiteerd worden van de unieke zicht locatie langs de A4 waar dagelijks meer dan 190.000 auto’s passeren, de directe ontsluiting op de A4, de ongestoorde logistieke verbinding (OLV) en de nabijheid van zowel Amsterdam Airport Schiphol als de Amsterdamse en Rotterdamse haven

vdg

Het nieuw te ontwikkelen Warehouse Schiphol

Ecologie en duurzaamheid

Naast de multimodale bereikbaarheid zijn ook de ecologische en duurzaamheidsprestaties van VDG Warehouse Schiphol noemenswaardig. Geheel in lijn met de ambitie van ontwikkelaar SADC om met Schiphol Trade Park het meest duurzame en innovatieve business park van Europa te realiseren, is de ontwikkeling VDG Warehouse Schiphol uitermate natuurinclusief. Het gebouw is ontworpen met de achterliggende gedachte om ruimte voor ecologie te creëren in plaats van weg te nemen. Met onder andere groene daken in verschillende hoogtes, groene gevels en speciale aandacht voor de watercyclus worden verschillende biotopen mogelijk. In de daktuin voor medewerkers en de omheiningen zullen onder andere vlinders, huismussen, huiszwaluwen, witte kwikstaarten en zwarte roodstaarten te vinden zijn en de gevelpanelen zijn zo ontworpen dat er vleermuizen en zwaluwen in kunnen wonen. Hiermee wordt het welzijn van mens en dier bevorderd en de duurzaamheidsstandaard doorbroken.

Erik van Dijk, Directeur VDG Real Estate: “Ontwikkelen op het snijvlak van logistiek en duurzaamheid: soms spannend, maar vooral ontzettend leuk. Door de hulp van de juiste experts in te schakelen en door intensief samen te werken gaan we deze ontwikkeling tot een groot succes maken. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we de ambitie van SADC, om het groenste bedrijventerrein van Europa te worden, samen kunnen realiseren.

VDG

Het nieuw te ontwikkelen Warehouse Schiphol

VDG Real Estate op Schiphol Trade Park

Rob de Wit, gebiedscoördinator Schiphol Trade Park: “We streven naar een beeldkwaliteit en beleving van het gebied voor de langere termijn. We creëren een nieuwe blauwdruk voor gebiedsontwikkeling op bedrijventerreinen en brengen de mens met natuur in harmonie. De ontwikkeling van VDG Real Estate is daar een goed voorbeeld van. Het gebouw is ‘ingepakt’ in een ecologische schil en met een slimme aanpak qua programma en materialisatie doorbreekt deze ontwikkeling de huidige discussie rondom de ‘verdozing’ van het polderlandschap. We zijn erg blij met ondernemers als VDG Real Estate die hun nek durven uit te steken. De medewerkers van Fast Forward Freight komen in een heel bijzonder pand te werken.”

VDG

Het nieuw te ontwikkelen Warehouse Schiphol

VDG Unibouw is reeds gestart met de bouw, de oplevering vindt medio 2021 plaats. Huurder Fast Forward Freight is door vastgoedadviseur 1530 Real Estate geïntroduceerd bij VDG Real Estate, tevens bracht 1530 Real Estate de deal tot stand en zijn zij namens VDG Real Estate betrokken bij de verhuur. VDG werd juridisch bijgestaan door CMS en Fast Forward Freight B.V. door Lexence N.V..

Video van het nieuw te ontwikkelen Warehouse Schiphol

Let’s meet up!

In geval van vragen zijn wij u graag van dienst. Bel ons of vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Adres:
Rubensstraat 71
1077 MK, AMSTERDAM
+31 (0)20 308 1530
info@1530.nl

Follow us: