Team DutchSail wint de 69F Revolution Cup

13

AUGUSTUS 2020

Tijdens de 69F Revolution Cup pakt Team DutchSail, waarvan 1530 Real Estate een trotste partner is, afgelopen woensdag de eindoverwinning. Het was de oranje boot van het team die uiteindelijk de winst binnensleepte. Het blauwe team eindigde net buiten de finale op de vijfde plaats. Deze driedaagse regatta op het Gardameer in Italië was voor het team de eerste stop op weg naar de Youth America’s Cup in Nieuw-Zeeland begin volgend jaar.

Team DutchSail

Na maandag zes en dinsdag slechts twee wedstrijden konden woensdag opnieuw alle zes de geplande wedstrijden doorgaan. Onder ideale omstandigheden voeren beide boten van Team DutchSail zich gedurende de dag naar boven in het klassement.

Broederstrijd om finaleplaats

Al in de tweede wedstrijd van de dag kwamen beide DutchSail boten elkaar tegen. Spannend want in het format dat gevaren wordt gaan er per wedstrijd maar twee van de vier boten door.

 

 

team dutchsail

Team DutchSail op het podium. Met vlnr. achterste rij Robin Beckers, Lars van Stekelenborg, Pieter-Jan Postma, Scipio Houtman, Rutger Vos en vlnr. op de voorste rij: Ismene Usman, Eva Asbeek Brusse, Cas van Dongen, Emma Siewers.

Foilend naar de finish in finale

Na een onderbreking door het wegvallen van de wind was het na ruim twee uur wachten uiteindelijk tijd voor de finale. De wind was inmiddels zover afgezwakt dat het er op leek dat foilen, waarbij de boot als het ware uit het water opstijgt, er niet meer in zou zitten.

Coach Pieter-Jan Postma meer dan tevreden

Coach Pieter-Jan Postma was na afloop meer dan tevreden over het succes van zijn beide boten. Postma: “We zijn dit traject ingeslagen omdat we een visie hebben. Een drie-vier weken geleden hadden we het rond en wisten we dat we hier konden varen. Als je dan kijkt hoe we hier rondvaren maar ook hoe we hier als team functioneren op de kant dan verdient dat alle complimenten. Er heerst een bijzondere cultuur waarin we kennis delen, elkaar beter willen maken. Dat vergt niet alleen goede communicatie, maar ook lef en vertrouwen dat is heel sterk van de mannen en vrouwen. Iedereen, alle zeilers, ontwikkelen zich persoonlijk hard en dat is heel gaaf om te zien en te faciliteren.”

“Maar we moeten ook reëel zijn en blijven. Dit is maar één regatta, we staan pas aan het begin van een lange en hopelijk mooie reis. We kunnen en moeten nog veel verbeteren en dat gaan we ook doen. Het is een mooi begin van acht topzeilers die hard werken voor hun dromen. Dat we met elkaar dit mogen doen is ontzettend gaaf. Dus dat gaan we nu even vieren en daar gaan we heel even van genieten maar morgenochtend gaat de focus alweer op de volgende wedstrijd die dit weekend begint. Er is nog werk genoeg te doen.”

team dutchsail

Let's meet up!

In geval van vragen zijn wij u graag van dienst. Bel ons of vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Adres:
Minervaplein 25
1077 TJ Amsterdam

+31 (0)20 308 1530
info@1530.nl

Follow us: