EDGE en Allianz ontwikkelen samen EDGE Stadion Amsterdam

9

DECEMBER 2020

Het Forumgebouw in Amsterdam zal door EDGE worden herontwikkeld via een samenwerking met Allianz Real Estate. Het wordt getransformeerd tot een hoogwaardige, innovatieve en gezonde kantoorruimte die voldoet aan de huidige eisen van de huurders en voegt nog eens 10.000 m² toe aan de bestaande 19.000 m² kantoorruimte. EDGE Stadion komt tegenover EDGE Olympic Amsterdam te liggen en zal een ander voorbeeld zijn van duurzame herontwikkeling in de EDGE-portefeuille.

Een gebied met ambitieuze doelstellingen

EDGE Stadion, gelegen in het olympische gebied van Amsterdam met gemakkelijke toegang tot en vanuit het centrum van de stad, heeft als doel haar huurders en gebruikers de hoogste milieu- en innovatiestandaarden te bieden die tot nu toe op de markt zijn. In lijn met de waarden van EDGE en Allianz Real Estate op het gebied van duurzaamheid en welzijn, zal EDGE Stadium BREEAM Excellent en WELL Core & Shell Gold certificeringen behalen en een doelgericht lager energieverbruik hebben van ongeveer 70%. Daarnaast wil het het eerste R2S (Ready2Services) twee sterren gecertificeerde gebouw in Nederland worden, een certificaat dat staat voor de slimme connectiviteit van het gebouw. EDGE Stadium is van plan het certificaat te behalen door gebruik te maken van de nieuwste slimme technologie, waaronder EDGE’s eigen platform – EDGE Next – om de prestaties van het kantoorgebouw te optimaliseren en het gebouw slimmer, gezonder en duurzamer te maken. Het platform maakt gebruik van meerdere sensoren en gegevensbronnen om niet alleen informatie te verzamelen, maar ook om waardevolle en bruikbare inzichten te leveren om gebouwen, bedrijven en mensen te laten gedijen. Huurders kunnen ook gebruik maken van een gebouwapplicatie, waarmee gebruikers de basiskenmerken van hun werkomgeving, zoals licht en temperatuur, efficiënt kunnen regelen. De integratie van innovatie en digitalisering in het gebouw past bij de sterke focus van Allianz Real Estate op deze kerngebieden en versterkt een essentieel onderdeel van de investeringsstrategie van het bedrijf.

edge

Impressie van het herontwikkelde Forumgebouw in Amsterdam

“De herontwikkeling van het Forumkantoor, waar we geavanceerde technologieën zullen introduceren in een van onze bestaande gebouwen, is een voorbeeld van onze innovatieve geest en onze aanpak om onze activa toekomstbestendig te maken”, aldus Alexander Gebauer, CEO van Allianz Real Estate voor West-Europa. “Actief vermogensbeheer is een belangrijk onderdeel van de manier waarop wij op lange termijn waarde toevoegen aan vastgoed, met name wat betreft de nieuwste milieunormen en innovatieve technologieën. Het EDGE Stadiongebouw is geen uitzondering en we zijn verheugd om de relatie die we hebben met onze langdurige partner EDGE verder uit te bouwen”.

Nieuwe kenmerken voor een ideale werkruimte

Het bekroonde Forum-gebouw, dat 20 jaar geleden werd gebouwd, behoudt een kwaliteit en aantrekkingskracht die nog steeds grotendeels compatibel zijn met de huidige normen. Als zodanig, en in overeenstemming met de visie van EDGE en Allianz Real Estate op duurzaamheid, zullen veel kenmerken van het bestaande gebouw worden hergebruikt en geüpcycled. De herontwikkeling van 29.000 m² omvat de nieuwste technieken en voldoet aan de hoogste eisen van duurzaamheid. Het bestaande atrium van het gebouw zal ook worden uitgebreid door het creëren van een houten hybride top-up, waardoor een ruime ruimte ontstaat om het EDGE Workspace-concept op de begane grond te integreren. Verder zal de herontwikkeling bestaan uit het inpassen van open ruimtes, een biofilisch design en dakterras. Huurders en gebruikers zullen worden aangemoedigd om elkaar te ontmoeten, te verbinden en zich te verplaatsen in het gebouw door de grote vloerplaten en aantrekkelijke trappenhuizen. Door gebruik te maken van EDGE zal EDGE Stadion, naast het monitoren en optimaliseren van de omstandigheden en prestaties, een baanbrekende werkplek zijn die echt prioriteit geeft aan gezondheid en welzijn voor iedereen.

edge

Impressie van het herontwikkelde Forumgebouw in Amsterdam

“We zijn blij dat we de samenwerking tussen Allianz Real Estate en EDGE kunnen voortzetten. Het bewijst dat een strategische portfoliobenadering gericht op zeer duurzame, gezonde en slimme gebouwen succesvol is. EDGE Stadion wordt onze volgende generatie slimme herontwikkeling waarin alle aspecten van het naburige EDGE Olympic worden verbeterd. Zo kunnen we de huurders de ideale werkomgeving bieden.“ – Coen van Oostrom, Oprichter & CEO van EDGE.

Let’s meet up!

In geval van vragen zijn wij u graag van dienst. Bel ons of vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Adres:
Rubensstraat 71
1077 MK, AMSTERDAM
+31 (0)20 308 1530
info@1530.nl

Follow us: