1530 Real Estate adviseert Van Dijk Groep bij verkoop twee warehouses aan Savills

2

SEPTEMBER 2020

Van Dijk Groep verkoopt twee warehouses met een totaaloppervlakte van 23.000 m² aan Savills Investment Management voor een koopsom van 26 miljoen euro. Het bedrijf is daarbij geadviseerd door 1530 Real Estate. De warehouses tellen 11.000 m² en 12.000 m² en zijn gesitueerd aan respectievelijk Rietveldenkade 13 en 20 in ’s-Hertogenbosch.

Brouwers Transport & Logistics

Beide warehouses zijn op maat ontwikkeld voor, en langjarig verhuurd aan Brouwers Transport & Logistics: een innovatief transportbedrijf dat gebruikmaakt van de laatste technologieën op het gebied van logistics processing en data sharing.

Het eerste warehouse dateert uit 2018, het tweede warehouse werd recentelijk opgeleverd. De warehouses zijn gelegen op het Bossche bedrijventerrein ‘De Rietvelden’, waar onder andere Heineken, Sligro, Makro, Karwei, Bouwmaat en Moonen zijn gevestigd. Met een rechtstreekse aansluiting op de A59 en de A2 nabij is de bereikbaarheid van dit terrein uitstekend.

Marcel Fleminks, Co-head Netherlands bij Savills Investment Management: “Deze acquisitie vormt een fraaie aanvulling op de snelgroeiende logistieke portefeuille van Savills Investment Management in Nederland en is tevens een voortvarende start van ons nieuwe pan-Europese ELF III fonds. In totaal omvat de logistieke portefeuille van SIM in Nederland circa 650 miljoen euro.”

vdg warehouses 1530 real estate

De warehouses van Brouwers Transport & Logistics in ’s-Hertogenbosch

Duurzaam dankzij VDG Solar

De warehouses voldoen ook op het gebied van duurzaamheid aan hoge standaarden. Erik van Dijk, eigenaar Van Dijk Groep hierover: “Eén van onze bedrijven, VDG Solar, zal de daken van de warehouses de komende zestien jaar huren en er zonnepanelen op plaatsen. Daar maken we samen met de huurder een enorme duurzaamheidsslag mee: per jaar zal de installatie 2,5 miljoen KWh stroom opleveren, wat neerkomt op het gebruik van maar liefst 500 huishoudens.”

Koper werd juridisch bijgestaan door Dentons, verkoper werd geadviseerd door 1530 Real Estate en juridisch geadviseerd door CMS.

Let’s meet up!

In geval van vragen zijn wij u graag van dienst. Bel ons of vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Adres:
Rubensstraat 71
1077 MK, AMSTERDAM
+31 (0)20 308 1530
info@1530.nl

Follow us: