1530 adviseert Crossbay bij aankoop van distributiecentrum in Amsterdam

3

DECEMBER 2020

1530 Real Estate heeft Crossbay geadviseerd bij de aankoop van een crossdock distributiecentrum aan de Beiraweg 5 in Amsterdam. Het pand van 5.500 m² is via een langjarige sale & leaseback constructie gekocht van VSDV Logistix. In juni van dit jaar had 1530 al twee naastgelegen panden, aan de Beiraweg 11 en 15, aangekocht.

Het distributiecentrum is in 2018 gebouwd en omvat 39 loading docks, 4 overheaddeuren en een wasstraat. Het object staat in de Amsterdamse haven op een plot van 18.605 m².

crossbay vsdv 1530

Het distributiecentrum aan de Beiraweg 5 in Amsterdam West.

VSDV is in 2004 ontstaan uit de samenvoeging van twee transportbedrijven: Van Straalen Transport uit Zwaagdijk en De Vries Transport uit Spierdijk. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste transportbedrijven van Nederland. Tot de belangrijkste activiteiten horen onder meer winkeldistributie en agrarisch transport van bloemen, bloembollen, wortelen, uien en aardappelen. Het bedrijf beschikt over diverse crossdockcentra en warehouses in Nederland waaronder in Amsterdam, Vaassen, Obdam en Hoogeveen en een wagenpark met 600 langere en zwaardere vrachtautocombinaties (LZV’s) en elektrische vrachtauto’s.

vsdv crossbay 1530

1530 Real Estate strikes again.

Crossbay is het eerste pan-Europese last-mile logistieke platform dat zich richt op distributiecentra nabij stedelijke gebieden. Crossbay, opgericht door private equity fonds MARK (voorheen Meyer Bergman), heeft de ambitie uit te groeien naar een totale beleggingswaarde van €2 miljard euro met daarin een aanzienlijk aandeel in de Benelux-regio, zo luidt de verwachting.

Bij deze transactie werd VSDV commercieel bijgestaan door JLL en juridisch door AKD. 1530 Real Estate adviseerde Crossbay bij de totstandkoming van de transactie. Rutgers & Posch verleende juridisch advies, Deloitte fiscaal en CBRE stond de organisatie bij op technisch vlak.

Let’s meet up!

In geval van vragen zijn wij u graag van dienst. Bel ons of vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Adres:
Rubensstraat 71
1077 MK, AMSTERDAM
+31 (0)20 308 1530
info@1530.nl

Follow us: